
چرا باید عسل بخوریم ؟
این مایع شیرین شهد دار توسط زنبورعسل و از شهد گلها ساخته میشود، و به دلیل خواص شفابخش هزاران سال است که موردتوجه واقعشده است. طعم و رنگ عسل بستگی به گلها و گیاهانی دارد که شهد آن گرفتهشده است. عسل تقریباً با همان سرعت قند خالص هضم و در خون جذب میشود. ترکیب قند موجود در انواع عسل متفاوت بوده ولی همیشه حاوی مخلوطی از ساکروز،فروکتوز و گلوکز است که بهطور معمول میزان ساکروز آن بیشتر است. در ادامه ی این مقاله از سون شعله همراه ما باشید.
سن شروع مصرف عسل:
یکسالگی برای عسل غیرپاستوریزه؛ ازآنجاکه ممکن است عسل حاوی سم ایجادکننده بیماری بوتولیسم شیرخواران بوده و عوارض غیرقابل برگشتی مانند فلج برای شیرخواران زیر یک سال دربر داشته باشد،توصیه میشود در سن کمتر از یکسالگی از عسل غیرپاستوریزه استفاده نشود.
حتما بخوانید: همه چیز درباره خمیرمایه های صنعتی در ایران + ویدئو تهیه خمیرمایه ی خانگی
حتما بخوانید: طرز تهیه کیک اسفنجی ساده و خوشمزه با استفاده از تنور گازی
کاربردهای سنتی
کارایی عسل در درمان بیماریهای مزمن سابقهای طولانی دارد. برای رفع علائمی از قبیل سرفه گرفته تا آنفولانزا و حالت خستگی کاربرد دارد. اضافه کردن آن به نوشیدنیهای داغ برای درمان سرفه خشک و گرفتگی صدا مفید است. در طب سنتی چین از عسل برای مداوای زخم معده،فشارخون بالا و یبوست استفاده میشود.
مواد مغذی اصلی موجود در عسل در جدول زیر ذکرشدهاند.
مواد مغذی اصلی موجود در ۱۰۰ گرم
- کالری ۲۸۸
- کربوهیدرات(گرم) ۷۶
- قند(گرم) ۷۶
- آهن(میلیگرم) ۴/۰
- مس(میلیگرم) ۱/۰
- پروتئین(گرم) ۴/۰
- سدیم(میلیگرم) ۱۱
- پتاسیم(میلیگرم) ۵۱
- فسفر(میلیگرم) ۱۷
خواص عسل
کمک به درمان زخم معده:
دانشمندان با بررسی درمانهای سنتی زخم معده با عسل دریافتهاند که این خاصیت به دلیل اثرات ضد باکتریایی عسل بر باکتری هلیکوباکترپیلوری است که در بروز بسیاری از موارد ناراحتیهای معده نقش دارد،در بررسیهای آزمایشگاهی نیز نشان دادهشده است که با عسل غلیظ میتوان از فعالیت این باکتری جلوگیری کرد. در مواردی گزارششده است خوردن عسل به بهبودی افراد مبتلا به التهاب معده یا اثنی عشر کمک کرده است. احتمال دارد تأثیر ضد باکتریایی عسل به دلیل وجود پراکسید هیدروژن و مواد مغذی گیاهی موجود در آن باشد.
کمک به درمان بیماریهای گوارشی و اسهال:
عسل خالص دارای خواص ضد میکروبی روی باکتریهایی مانند سالمونلا و اشرشیاکلی است. دیدهشده دورهی اسهال کودکانی که از نوشیدنیهایی استفاده میکنند که بهجای شکر در آن از عسل استفادهشده باشد کوتاهتر است. البته کودک مبتلابه اسهال نباید مواد غذایی خیلی شیرین استفاده کند.
تأمین انرژی:
هر ۲۰ گرم عسل، در حدود ۱۵گرم قند تأمین میکند که بهسرعت در بدن جذب میشود و به همین دلیل برای تأمین انرژی ورزشکاران بسیار مناسب است.